Het voorjaar komt, Hoe houdt jij de zon buiten?

Uitgelicht: zonwerende raamdecoratie

Nu de zon een groot gedeelte van de dag nog erg laag staat kan dat best lastig zijn. Ze schijnt immers diep naar binnen en kan verblinden werken tijdens bijvoorbeeld TV kijken.  Vandaag zetten we enkele belangrijke binnen zonweringen op een rijtje waarmee je decoratief maar ook innovatief het licht in je kamer kunt regelen.

Jaloezieën

Een jaloezie is van oudsher een goede zonwering.  Voordeel is dat als deze niet volledig dicht staat je de zon tegen houdt maar toch nog naar buiten kunt kijken. Tegenwoordig zie je veel houten jaloezieën. Die zijn erg sfeervol en geven een raam een warme uitstraling.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een perfecte zonnewering. Je kan deze net zo ver afrollen tot de zon niet meer hinderlijk is. Vaak is een rolgordijn ook nog het goedkoopst.  We raden wel aan om rolgordijnen op maat te bestellen en geen kant en klaar verpakt product.  Dat laat wel eens te wensen over. Een rolgordijn vindt je van transparant ( doorzichtig)  tot verduisterend.  Je kunt er dus alle kanten mee op en het gebruiken als vitrage tot zelfs je kamer verduisteren en dat is functioneel.

Duo rolgordijn

Met dit product kun je nogal wat kanten op. Gebruik een duorolgordijn als vitrage, als zonwering en ja zelfs om een kamer te verduisteren. Er kunnen dus maximaal drie functies in één rolgordijn zitten.  Dat maakt een duo rolgordijn een gewilde zonnewering. De twee stoflagen hebben afwisselende dichte textiel banen die je met een kettingbediening vóór elkaar schuift.  Zó kun je de doorkijk en hoeveelheid zonlicht zelf regelen.  Er zijn tegenwoordig veel stofsoorten verkrijgbaar en je kan het zó samenstellen dat het in elk interieur toepasbaar is. Denk hierbij aan de keuze van een cassette of een mooie rand, de kleur of soort ketting, maar ook aan elektrische bediening met een motor.