Koffiepraat: Paneelgordijnen

Samen met Carla aan de koffie over Paneelgordijnen

Deze donkere tijden zijn ideaal om gezellig bij elkaar op de koffie te gaan en eens lekker bij te kletsen.  Vorige week ging ik koffiedrinken bij Carla. Ze heeft haar huis een make over gegeven en heeft mooie paneelgordijnen gekocht.  Carla woont landelijk in een moderne Bungalow met grote ramen die een goed contact met de tuin bieden. Het huis stamt uit de jaren 60 en werd getekend door de bekende architect Weegels. Zijn kenmerk was onder andere schuin oplopende platte daken en grote ramen. Zijn huizen werden vaak wit geschilderd. Ook bouwde hij kerken.

Wat zijn paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn strak hangende verticale stroken van textiel, hangend aan een méér sporen rail welke je voor elkaar door kunt schuiven. Zó kun de je raam in vlakken opdelen en al dan niet volledig  je raam bedekken. Erg belangrijk is of je door de panelen nog naar buiten wilt kijken.  Er zijn namelijk verschillende dichtheden te koop variërend van doorzichtig naar semi transparante en verduisterend. Het hangt natuurlijk ook een beetje van het vertrek af waar ze komen te hangen en of er van buiten af inkijk is. Wanneer kies je voor paneelgordijnen.  Op het Viva forum kun je hier van alles over lezen.

Op bovenstaande foto zie je semi transparante paneelgordijnen. Deze laten wel licht door, maar je kijkt er niet door naar binnen.

Stoffen voor paneel gordijnen

Belangrijk voor de stof keuze is ook in hoeverre deze als zonwering moet dienen.  Je wilt immers niet dat je vloer of meubels verkleuren.

Terug naar Carla.  Ze heeft gekozen voor panelen van Screendoek bij Raamdecoratieshop.  Screenstoffen hangen zeer strak en hebben altijd nog een beetje doorkijk naar buiten.  Ze beschermen redelijk tegen inkijk. bovendien houden ze goed de zon tegen en zijn licht afwasbaar. Dat biedt voordelen ten opzicht van in lijm gedrenkte stoffen.  Het resultaat is er ruimtelijk geworden en Carla is er mee in haar nopjes.